
Technologia próżniowa Kuvings
Z pewnością wiesz, co dzieje się z owocami po ich przekrojeniu i pozostawieniu na powietrzu. Tracą kolor, smak, kształt – stają się nieapetyczne. Tak działa OKSYDACJA, czyli proces utleniania. Tlen bardzo szybko wchodzi w reakcję ze świeżą częścią przekrojonego owoca i powoduje utratę cennych minerałów i antyoksydantów, pozostawiając brzydką, zgniłą powłokę. Owoc traci witaminy, enzymy i inne bardzo cenne dla zdrowia fitoskładniki. Na pewno zdarzyło Ci się również zauważyć, że zjawisko takie nie ma miejsca w przypadku gdy np.: świeżo obrane ziemniaki wrzucimy do wody. Dzięki szybkiemu ograniczeniu dostępu tlenu jesteśmy w stanie wyeliminować ten proces i przechować obrane ziemniaki przez dłuższy czas nie zmieniając w żadnym stopniu ich świeżego wyglądu. Inżynierowie z firmy Kuvings zdając sobie sprawę z tak wielkiej utraty cennych dla zdrowia wartości odżywczych rozdrabnianych produktów postanowili wyeliminować proces utleniania usuwając dostęp powietrza do blendowanych składników w blenderach marki Kuvings. Dzięki zastosowaniu technologii próżni, powietrze z przestrzeni roboczej zostaje odessane z kielicha, aby rozdrobnić wszystkie składniki w środowisku próżni zachowując maksimum wartości odżywczych. Finalnie potwierdzając intencje swoich zamierzeń na badaniach przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu Keimyung w Korei Południowej które dowodzi, że blendowanie składników w blenderze próżniowym drastycznie zwiększa poziom zawartych w nich składników odżywczych. W tym konkretnym badaniu poziom witaminy C w zblendowanym pomidorze, pomarańczy i jarmużu był znacznie wyższy w blenderze próżniowym Kuvings niż w tradycyjnym blenderze kielichowym.
Podobnie jest w przypadku najbardziej narażonych na utlenianie żywych enzmów, które są dla zdrowia bezcenne. Badanie przeprowadzone przez tych samych naukowców wykazało, że blender Kuvings Vacuum zachował nawet 200% więcej enzymów niż tradycyjny blender bez próżni.
Blender próżniowy Kuvings zapewnia większą o nawet kilkadziesiąt procent ilość witamin niż klasyczny blender. Wydłuża też przydatność do spożycia przygotowanych potraw. W warunkach próżniowych włókna składników ulegają rozprężeniu, więc są łatwiej blendowane. Składniki nie mieszają się z tlenem, nie tworzą piany, ale tworzą spójny, idealnie wymieszany koktajl o doskonałej konsystencji i dużo lepszym smaku.
Wyższa wartość odżywcza w koktajlu to większa porcja zdrowia dla Twojego organizmu !
Dodatkowo aby zmaksymalizować osiągnięty efekt próżni ,przygotuj i przechowuj żywność w dodatkowym pojemniku próżniowym, dostępnym w naszym zestawie, aby cieszyć się świeżością i pełnią wartości odżywczych przez długi czas. Naprawdę długi czas :)
Potrawy przygotowane w blenderze próżniowym Kuvings, pozostawione nawet przez kilka godzin nadal zachowują swoje cenne składniki odżywcze. W pojemniku próżniowym możesz je przechowywać w lodówce nawet 48 godzin bez utraty smaku, wyglądu i właściwości odżywczych.
Blender próżniowy Kuvings SV-400 - Sprawdź
Z blenderem próżniowym marki Kuvings możesz cieszyć się wspaniałym smakiem, kolorem oraz idealnie gładką, kremową konsystencją swoich potraw, bez utraty składników odżywczych.
Sprawdź dostępne blendery próżniowe Kuvings i przygotowane dla Ciebie rabaty na stronie: https://zblendujemy.pl/blendery-prozniowe-kuvings